Πένες με σάλτσα παντζαριού, γιαούρτι και ξηρούς καρπούς
Υλικά
- 4 παντζάρια μεγάλα βρασμένα ή ψητά
- 4 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ. σ. ξύδι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. σ. θυμάρι
- 1 φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος ή γάλα ή γιαούρτι
- ελάχιστη ζάχαρη
- γιαούρτι
- φουντούκια χονδροσπασμένα
- θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σύμφωνα με τις οδηγίες και παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα μας.
Το πρώτο μέρος της σάλτσας, αυτό δηλαδή που μπαίνει στο μούλτι αποτελεί και ένα δροσιστικότατο, έντονο και νόστιμο ντιπ από μόνο του.
Εδώ θα το χρησιμοποιήσουμε σαν μέρος της σάλτσας μας για τα ζυμαρικά. Στο μούλτι πολτοποιούμε
τα παντζάρια, το σκόρδο, ξύδι, λάδι, αλατοπίπερο και θυμάρι.
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γιαούρτι ή γάλα με το ζωμό λαχανικών και τη ζάχαρη και προσθέτουμε την πάστα παντζαριού να βράσει και αυτό μαζί. Προσέχουμε τη θερμοκρασία γιατί πιτσιλάει άσχημα αν το έχουμε δυνατά. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται λίγο παραπάνω αλάτι.
Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά μας και ενώνουμε με τη σάλτσα.
Πασπαλίζουμε σκορπιστά γιαουρτάκι και φουντούκι, τρίβουμε λίγο φρέσκο θυμάρι και σερβίρουμε.
<< Πiσω