Ζυμαρικά με πέστο παντζαριού

Υλικά (για 2 μερίδες):

  • 300 γρ ζυμαρικά
  • 250 γρ παντζάρι βρασμένο
  • 30 γρ φουντούκια
  • 30 γρ φυστίκια Αιγίνης (+ 10γρ για το σερβίρισμα)
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 2 κγ χυμός λεμονιού
  • 5 κσ ελαιόλαδο
  • 15 φύλλα δυόσμου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • διατροφική μαγιά (προαιρετικά)


Εκτέλεση:
Βράζω τα ζυμαρικά. Ταυτόχρονα βάζω σε ένα δυνατό μπλέντερ: τα βρασμένα πατζάρια, τα φουντούκια, τα φυστίκια Αιγίνης, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τα φύλλα δυόσμου και το ελαιόλαδο και τα χτυπάω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια ωραία κρεμούλα. Αλατοπιπερώνω. Ανακατεύω τα ζυμαρικά με την σάλτσα μου για να χρωματιστούν. Γαρνίρω με φυστίκια, ξύσμα λεμονιού και αν θέλετε προσθέστε διατροφική μαγιά !

<< Πiσω