Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας

Υλικά:

  • 580γρ Αλεύρι triticum dicocum Bio «Trinity Farm»
  • 1φλ χλιαρό νερό
  • 100γρ spread Πιπερνιές «Γουμένισσες»
  • 1,5κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο «Δρίσκα»
  • 1κγ μαγιά ξερή
  • 6-7 Λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο & μυρωδικά «Τοπικά Προϊόντα»
  • 2κγ Ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι «Poliana Gourmet»
  • 1,5κγ Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες


Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύω το χλιαρό νερό με την ξερή μαγιά, στην συνέχεια προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, προσθέτω το άλειμα πιπερνιές, τον πολτό σκόρδου και τεμαχισμένες τις λιαστές ντομάτες, ζυμώνω καλά μέχρι να έχω ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (ανάλογα με την υγρασία του χώρου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον νερό ή αλεύρι). Σκεπάζω με μια πετσέτα το ζυμαράκι μου και το αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Στην συνέχεια το κάνω καρβελάκι, το χαράζω και το τοποθετώ σε λαδόκολλα ή φόρμα σιλικόνης, το αλοίφω με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζω με τις νιφάδες αλατιού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 50 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον φούρνο και το πάχος του καρβελιού.

  • πατέ ελιάς
  • πατέ ελιάς
  • Για το άλειμμα ελιάς:
  • Υλικά:
  • 20 Ελιές θρούμπες Θάσου «Βελουϊτίνος»
  • 1,5κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο «Δρίσκα»
  • 2κγ Ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι «Poliana Gourmet»

Εκτέλεση:
Αφαιρώ τα κουκούτσια από τις ελιές. Βάζω στο μπλέντερ τις ελιές, το ελαιόλαδο και τον πολτό σκόρδου και τα πολτοποιώ.

<< Πiσω