Μεξικάνικο Τσίλι με κιμά / Chilli con carne
Θερμίδες (ανά μερίδα):
1024
Μερίδες:
4 άτομα
Χρόνος Μαγειρέματος:
15 λεπτά
Συστατικά:
- 400γρ μοσχαρίσιος κιμάς (από κιλότο)
- 1 μέτριο κρεμμύδι (100γρ), χοντροκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100γρ πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- 400γρ ντομάτα ψιλοκομμένη
- 100γρ καλαμπόκι (αν δε βρείτε φρέσκο, κατεψυγμένο)
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (125ml)
- 240γρ κόκκινα φασόλια (κονσέρβα)
- 1/2 κ.γλ. καγιέν
- 4 κ.γλ. γλυκιά πάπρικα
- 9-10 σταγόνες tabasco
- 4 πίτες τορτίγιας
- 100γρ τυρί γκούντα τριμμένο (προαιρετικά)
- 400γρ γιαούρτι πλήρες
- αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε την πιπεριά με το κρεμμύδι για 1-2 λεπτά μέχρι να μαραθούν, και προσθέτουμε το σκόρδο και τον κιμά.
Καβουρδίζουμε τον κιμά, κόβοντάς τον σε κομματάκια με μία ξύλινη κουτάλα. Μόλις πάρει χρώμα, προσθέτουμε το καλαμπόκι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά και ρίχνουμε τα φασόλια, μαγειρεύοντας για 2 λεπτά ακόμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα από τα υγρά. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε προσθέτοντας το καγιέν, την πάπρικα και το tabasco.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά, ψήνουμε ελαφρά τις τορτίγιες.
Σερβίρουμε βάζοντας σε ένα πιάτο τις πίτες κομμένες σε 8 κομμάτια, το τσίλι και το γιαούρτι πασπαλισμένο με λίγη πάπρικα. Καλή σας όρεξη!
Tips:
Προαιρετικά προσθέτετε το τριμμένο τυρί και για όσους θέλουν το αποτέλεσμα πολύ καυτό προσθέτετε περισσότερο tabasco και πιπέρι καγιέν.