Σούπα τσίλι
Τι χρειαζόμαστε:
- 300 γρ. κιμάς
- 4 καρότα
- 3 πατάτες
- 1 κούπα αρακάς
- 2 κρεμύδια
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- ζωμός ή 1 κύβος κνορ
- 4-5 τσίλι (ή 1 καυτερή πιπεριά)
- αλάτι, πιπέρι, κύμινο,
- μαιντανός
- μουστάρδα
Πώς το κάνουμε:
- Κόβουμε τα κρεμύδια σε ροδέλες και τα ρίχνουμε στο λάδι με το σκόρδο. Μόλις αρχίσουν να ροδίσουν, ρίχνουμε το κιμά σε σιγανή φωτία, μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στο μεταξύ ρίχνουμε 4-5 μικρά τσίλι και το κύμινο. Μόλις τσιγαριστεί ο κιμάς, ρίχνουμε το ζωμό (κύβο κνορ) δυαλιμένο σε μια κούπα νερό και τη μουστάρδα και αφήνουμε να σιγοβράσει.
- Ρίχνουμε ψιλοκομενες τις πατάτες και τα καρότα, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει με το καπάκι, ενώ το παρατηρούμε να μην ρουφήξει το νερό -προσθέτουμε όσο χρειαστεί ώστε να καλύπτει τα λαχανικά.
- Μετά από 30 λεπτά περίπου ρίχνουμε τον αρακά κατεψυγμένο (αν ο αρακάς είναι φρέσκος, πιθανό να χρειαστεί να το προσθέσετε πιο πριν) και αφήνουμε άλλα 15 λεπτά.
- Στα τελευταία 5 λεπτά ρίχνουμε τον μαιντανό ψιλοκομμένο.