Χοιρινά παϊδάκια με μεσογειακή bbq sauce & πουρέ πατάτας

ΥΛΙΚΑ

Για τα παϊδάκια

  • 1 κιλό χοιρινά παϊδάκια
  • 1 σκ. σκόρδο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 3 κ.σ. μέλι
  • 60 ml σόγια sauce
  • 1 κ.σ. κέτσαπ
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • ½ λίτρο νερό και 1 ζωμό κότας
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ.γ. κόκκους πιπεριού
  • ½ κομμάτι τζίντζερ
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Σχοινόπρασο

Για τον πουρέ

  • 1 κιλό πατάτες
  • 250 ml γάλα
  • 125 ml κρέμα γάλακτος
  • 125 γρ. βούτυρο
  • Μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Χοντρό αλάτι για το ψήσιμο των πατατών


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα παϊδάκια

Αλατοπιπερώνουμε τα παϊδάκια και τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με λάδι. Προσθέτουμε το καρότο και το πράσο κομμένα σε φέτες και, όταν μαλακώσουν, σβήνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε το μέλι, τη σόγια, το ζωμό, την κέτσαπ, την πάπρικα, το γλυκάνισο, τη δάφνη, το σκόρδο, τους κόκκους του πιπεριού και το τζίντζερ κομμένο σε φέτες. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα στο φούρνο, στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Μετά, γυρνάμε τα παϊδάκια και ψήνουμε μέχρι να γλασάρουν.


Για τον πουρέ

Ρίχνουμε σε ένα ταψί αλάτι και τοποθετούμε επάνω τις πατάτες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45-50'. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να συμπυκνωθεί το μείγμα και να μείνει περίπου το 1/3. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε τις πατάτες με μια πρέσα, ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά το μείγμα του γάλακτος και ενσωματώνουμε. Αρωματίζουμε με μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Σερβίρουμε τα παϊδάκια μαζί με τον πουρέ και με σχοινόπρασο.

<< Πiσω